SMARTASSES YES LA VOT?

Posted: 15 Nov 2010

Există un grup de tineri, nu foarte mare, dar influent sub aspectul ponderii în spaţiul virtual, activitatea cărora reprezintă o tendinţă socială nu tocmai benefică pentru democraţia noastră aflată într-o tranziţie interminabilă.

Dacă ar fi adolescenţi, aş crede că trec printr-o fază hormonală mai specială, însă fiind unii în jur de 30 de ani, mă întreb şi vă întreb dacă nu cumva asistăm la naşterea unui fenomen social, pe care l-aş numi succint şi fără a-l menaja prea mult: smartasses – băieţi deştepţi cu facultăţi de tot felul, dar cu o rânza mare, cuplată cu un gen de anarhism extrem de nociv pentru situaţia noastră când balanţa electorală mai poate înclina în favoarea comuniştilor şi a sateliţilor acestora.

Unul, bunăoară, scrie pe blogul său că s-a dezamăgit de Filat după ce tot individul cu pricina a întârziat la întâlnirea Prim Ministrului cu studenţii, fiind somat de serviciul român de pază să aştepte ceva timp la intrare. Acest lucru s-ar fi întâmplat în orice altă ţară, dar parcurgând postarea impertinentului nostru blogger te întrebi, de fapt, oare nu erau studenţii şi Filat cei care ardeau de dorinţă existenţială să se întreţină cu junele în cauză?

Altul, pe care îl cunosc personal şi pe care îl apreciez, de altfel, drept un expert foarte bun în domeniul politicilor de tineret şi educaţie, îmi declară într-un mesaj personal că este decepţionat de PLDM deoarece acesta a abandonat reforma în educaţie şi s-a lăsat manevrat de cei care tocmai au blocat ani de-a rândul reforma in domeniu. În consecinţă, zice dânsul, nu va merge la vot.

O bloggeriţă scrie despre lehamitea şi plictisul populaţiei, făcând din deget politicienilor ca aceştia să înceteze cu jumătăţile de măsură, iar altă bloggeriţă, la fel de prodigioasă, susţine că nu a fost convinsă de nici un partid, ca ea, steaua internetului moldvav, să le dea votul, deoarece politicienii, zice dânsa, sunt prea făţarnici şi îngâmfaţi.

Nu zic ba, există suficiente motive pentru care ar trebui să criticăm Alianţa şi fiecare partid în parte, însă tare aş fi vrut ca aceşti bloggeri şi bloggeriţe să realizeze că jocul de-a tembelismul are consecinţe grave deoarece revenirea comuniştilor le va lua piuitul (ălora care sunt pe aci şi nu aciuaţi la Bucureşti), atât în spaţiul internetului, cât şi în subsolurile comisariatelor. Şi nu ştiu dacă PLDM va reuşi să vă susţină, după cum a făcut-o vre-o doi ani în urmă, deoarece o parte s-ar putea trezi în emigraţie, după cum mi-a croncănit recent direct în faţă tovarăşul Tkachiuk, iar o parte – în aceleaşi subsoluri (fără WiFI, dragii mei).

După câştigarea alegerilor de partidele democratice, veţi avea, scumpii mei smartasses, suficient spaţiu pentru a vă manifesta calităţile intelectuale incontestabile, dar până atunci puţină înţelepciune nu strică, dimpotrivă, este necesară pentru a crea o masă critică, astfel încât cei indecişi, în special în mediul tinerilor, să iasă la vot şi să voteze partidele democratice.

Yes la vot pe 28 ?

0 comments
© 2019 Iulian Fruntaşu
Preluarea și publicarea materialelor apărute pe acest blog, inclusiv a cărților,
este permisă fără restricții, cu referințele necesare.
Design by Amigo LOGO