Formula 1. Decadență și inspirație.

Publicat: 09 Jul 2012

O întâmplare fericită m-a făcut s-a particip la cursa Grand Prix F1 de la Silverstone duminica trecută, în calitate de însoțitor, în urma unei invitații din partea Fundației FIA.

Nu am fost și nici nu voi fi, probabil, fan al curselor Formula 1, nu voi urmări cu sufletul la gură pit-spot-urile și nu voi deveni expert în ce privește performața McLaren versus Williams pe timp de ploaie. Însă am văzut foarte multă dedicație din partea sportivilor, un profesionalism excepțional (trecând și pe la standurile și garajele echipelor, discutând cu staff-ul tehnic, dar și cu unii piloți).

Consideram că F1 e un sport foarte scump (și chiar este!), snob (se pare că e așa, judecând după numărul elicopterilor private care aduceau VIP-uri) și puțin deconectat de la realitățile economice actuale unde criza face ravagii în multe dintre statele europene.

Cu toate acestea, am văzut ochi înflăcărați, copii de zece ani care cunoșteau detalii complicate legate de curse, motoare, talentele sportivilor, am văzut pasiune pentru performanță și succes. Trebuie să recunosc e o plăcere să fii într-un asemenea mediu care te stimulează să obții ceva deosebit, nu absolut necesar să devii campion al cursei F1, important este să depui efort în fiecare zi, să crezi și să reușești.

Nu știu, poate e o re-editare a Romei antice perioada istorică prin care trecem actualmente, poate barbarii sunt deja la porțile orașului, însă daca Roma urmează să mai cadă o dată, s-o facă cel puțin frumos.

2 comentarii
antonina
aceshti barbari -vezi nu doar la portzile orashului-ar trebui sa cunoasca formula !FRUMOS!. Scuzatzi!
Victor
Formula 1 este la fel lovita de criza ca si restul lumii! Da, este un sport scump. Multi snobi (ca Alonso, desi este un pilot bun). Dar nu asta conteaza! Formula 1 are piloti, ingineri, tehnicieni, medici etc, exemplul carora are efecte uluitoare asupra tinerei generatii (asa cum ai mentionat si tu)! In Formula 1 este foarte multa pasiune si munca titanica pentru a obtine un rezultat!! (cuvintele "push harder" sunt proverbiale pentru F1). Iata de ce acset sport atrage milioane de fani din toata lumea!
© 2019 Iulian Fruntaşu
Preluarea și publicarea materialelor apărute pe acest blog, inclusiv a cărților,
este permisă fără restricții, cu referințele necesare.
Design by Amigo LOGO